Żeberka wieprzowe w sosie BBQ - Pork ribs with BBQ sauce
Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek łódeczek i colesława - 350/100/150 g.
Excellent baked ribs, marinated in BBQ sauce with an addition of aromatic gingerand smoked plums, accompanied by a baked potato and coleslaw salad (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.
Cena: 49,00 zł
Placek piwosza - Beer drinker's potato cake
Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.
Potato cake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.
Cena: 32,00 zł
Schabowy - Pork Chop
Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.
Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.
Cena: 30,00 zł
Tortilla z kurczakiem - Tortilla with chicken
Kurczak, ryż, papryka, sos barbecue i cebula zawinięte w tortillę, podane z kwaśną śmietaną i salsą pomidorową - 250/50 g.
Chicken, rice, pepper, barbecue sauce and onion wrapped into a trotilla, served with sour cream and tomato salsa - 250/50 g.
Cena: 29,00 zł
Deska biesiadna
Grillowany schab karkowy, boczek, pierś z kurczaka, kiełbasa polska (400 g). Podawane z ziemniakami opiekanymi (400 g) kapustą Sauer (300 g), ogórek kiszony (300 g), musztarda Dijon, chrzan (40 g)
Cena: 159,00 zł
Golonka z kociołka - Pork hock from a pot
Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.
Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.
Cena: 100 g / 8,00 zł
Golonka z pieca - Pork hock from an oven
Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.
Crispy baked pork hock for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickled cucumbers, horseradish, mustard and baked potatoes.
Cena: 100 g / 8,00 zł
Kaczka pieczona z jabłkiem
Podawana z surówką z czerwonej kapusty i opiekanymi ziemniakami - 450/100/150 g.
Cena: 49,00 zł
Policzki wołowe z gnocchi
Soczyste mięso wołowe w sosie pieczeniowym podawane z gnocchi i roszponką - 200/60 g.
Cena: 40,00 zł
Polędwica wołowa
Na puree ziemniaczanym, z zielonymi warzywami i nutą aromatycznego sosu z dodatkiem kawy i porto - 200/150 g.
Cena: 60,00 zł
Kurczak ze szpinakiem - Chicken with spinach
Pierś z kurczaka faszerowana serem ricotta i szpinakiem podawana z puree ziemniaczano-serowym i pieczonym pomidorem - 200/200 g.
Chicken breast stuffed with ricotta cheese and spinach, served with potato-cheese puree and a baked tomato - 200/200 g.
Cena: 30,00 zł
Kiełbasa z grilla - Grilled sausage
Podawana z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką z kiszonych ogórków- 180/180/160 g.
Polish sausage served with salad from pickled cucumbers and with French fries- 180/180/160 g.
Cena: 25,00 zł
Talerz kiełbas
Zestaw tradycyjnych kiełbas niemieckich: Bratwurst, Curry, Weisswurst, Norymberskie. Podane na duszonej kapuście. - 140/140/180 g.
Cena: 34,00 zł
Krewetki - Shrimps
Z dodatkiem ostrej papryczki. Podawane w sosie maślano-czosnkowym i chrupiącą bagietką - 10 szt.
With hot chilli. Served in a garlic butter sauce and crispy baguette - 10 pcs.
Cena: 40,00 zł
Gnocchi
Delikatnie podsmażone gnocchi podane z suszonym pomidorem, roszponką rukolą i parmezanem - 150 g.
Cena: 20,00 zł
Pierogi ruskie - "Ruthenian" dumplings
Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.
Handmade dumplings with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.
Cena: 28,00 zł
Pierogi z mięsem
Ręcznie lepione pierogi z farszem wołowo-wieprzowym podawane z kwaśną śmietaną. Gotowane lub smażone. - 8 szt./280 g .
Cena: 29,00 zł
Bierhalle Burger
Podawany z łódeczkami ziemniaczanymi i surówka colesław - 200/180/160 g.
Cena: 33,00 zł
Pieprzny łosoś - Pepper salmon
Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemnoaczano-serowym - 160/100/50 g.
Baked salmon fillet with pepper served with stewed spinach and potatoes-cheese puree - 160/100/50 g.
Cena: 41,00 zł