Żeberka wieprzowe w sosie BBQ - BBQ pork ribs
Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek łódeczek - 350/100/150 g.
Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.
Cena: 50,00 zł
Placek piwosza - Brewmaster's Pancake
Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.
Potato cake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.
Cena: 35,00 zł
Schabowy - Pork Chop
Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.
Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.
Cena: 35,00 zł
Tortilla z kurczakiem - Chicken tortilla
Kurczak, ryż, papryka, sos barbecue i cebula zawinięte w tortillę, podane z kwaśną śmietaną i salsą pomidorową - 250/50 g.
Chicken, rice, pepper, barbecue sauce and onion wrapped into a trotilla, served with sour cream and tomato salsa - 250/50 g.
Cena: 32,00 zł
Kurczak na ostro - Spicy chicken
Kawałki kurczaka w ostrej marynacie z surówką colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez), z ryżem lub frytkami podawane z dwoma sosami - 180/150 g.
Chicken bits in spicy marinade with coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise). With rice or fries. Served with two sauces - 180/150 g.
Cena: 32,00 zł
Golonka z kociołka - Pork knuckle from a pot
Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.
Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.
Cena: 100 g / 10,00 zł
Golonka z pieca - Pork knuckle from the oven
Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.
Crispy baked pork hock for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickled cucumbers, horseradish, mustard and baked potatoes.
Cena: 100 g / 10,00 zł
Pieczona kaczka - Baked duck
Soczysta połówka kaczki pieczona w majeranku podawana z burakami na ciepło i z jabłkiem - 450/100/150 g.
Juicy duck half backed in marjoram, served with warm beets and apple - 450/100/150 g.
Cena: 55,00 zł
Policzki wołowe z gnocchi - Beef cheeks with gnocchi
Soczyste mięso wołowe w sosie pieczeniowym podawane z gnocchi i roszponką - 200/60 g.
Juicy beef in roast sauce served with gnocchi and lamb's lettuce 0 200/60 g.
Cena: 42,00 zł
Polędwica wołowa - Steak
Na puree ziemniaczanym, z zielonymi warzywami i nutą aromatycznego sosu z dodatkiem kawy i porto - 200/150 g.
Served on potato puree with green greens and a dash of aromatic sauce with an addition of coffee and porto - 200/150 g.
Cena: 66,00 zł
Pierś kurczak ze szpinakiem - Spinach chicken
Pierś z kurczaka faszerowana serem ricotta i szpinakiem podawana z puree ziemniaczano-serowym i pieczonym pomidorem - 220/100/180 g.
Chicken breast filled with ricotta cheese and spinach, served with potato puree and baked tomato - 220/100/180 g.
Cena: 35,00 zł
Kiełbasa z rusztu - Grilled sausage
Polska kiełbasa podana z surówką z kiszonych ogórków oraz frytkami - 180/180/160 g.
Traditional Polish sausage served with pickle salad and French fries- 180/180/160 g.
Cena: 30,00 zł
Kiełbaski norymberskie - Nuremberg sausages
Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.
Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.
Cena: 28,00 zł
Krewetki - Shrimps
Podawane w sosie maślano-czosnkowym i chrupiącą bagietką - 10 szt.
Served in a garlic butter sauce and crispy baguette - 10 pcs.
Cena: 45,00 zł
Gnocchi
Delikatnie podsmażone gnocchi podane z suszonym pomidorem, roszponką rukolą i parmezanem - 200 g.
Delicately fried fluffy gnocchi served with dried tomatoes, lamb's lettuce, arugula and parmesan - 200 g.
Cena: 24,00 zł
Pierogi ruskie - Russian pierogi
Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.
Handmade pierogi with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.
Cena: 29,00 zł
Pierogi z mięsem - Meat pierogi
Ręcznie lepione pierogi z farszem wołowo-wieprzowym podawane z kwaśną śmietaną. Gotowane lub smażone. - 8 szt./280 g .
Handmade pierogi with beef-pork stuffing. Pan fried or boiled - 8 pcs/280 g.
Cena: 29,00 zł
Bierhalle Burger
Mięso wołowe mielone, słonina, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, sałata lodowa - 200/40/35 g.
Minced beef, fatback, tomato, pickled cucumber, red onion, iceberg lettuce - 200/40/35 g.
Cena: 33,00 zł
Pieprzny łosoś - Pepper salmon
Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/50 g.
Baked salmon fillet with pepper served with stewed spinach and potatoes-cheese puree - 160/100/50 g.
Cena: 46,00 zł