Dania główne

 

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ

Żeberka wieprzowe w sosie BBQ - BBQ pork ribs

Wyśmienite pieczone żeberka, marynowane w sosie BBQ z dodatkiem aromatycznego imbiru i wędzonych śliwek. Podawane w towarzystwie frytek łódeczek - 350/100/150 g.

Delightfully baked ribs, marinated in BBQ sauce with a dash of aromatic ginger and smoked plums. Served with boat fries and coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise) - 350/100/150 g.

Cena: 50,00 zł

 

Placek piwosza

Placek piwosza - Brewmaster's Pancake

Placek ziemniaczany z gulaszem piwnym z mięsem wieprzowym i warzywami (cebula, pieczarki, marchew, seler, groszek zielony) - 200 g.

Potato cake with beer goulash with pork and vegetables (onion, musrhooms, carrot, celery, green peas) - 200 g.

Cena: 35,00 zł

 

Schabowy

Schabowy - Pork Chop

Tradycyjny schabowy ze smażonymi plastrami ziemniaków, podany z surówką z pomidorów i cebuli - 150/180/180 g.

Traditional pork chop with fried potato slices, served with tomato and onion salad - 150/180/180 g.

Cena: 35,00 zł

 

Tortilla z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem -  Chicken tortilla

Kurczak, ryż, papryka, sos barbecue i cebula zawinięte w tortillę, podane z kwaśną śmietaną i salsą pomidorową - 250/50 g.

Chicken, rice, pepper, barbecue sauce and onion wrapped into a trotilla, served with sour cream and tomato salsa - 250/50 g.

Cena: 32,00 zł

 

Kurczak na ostro

Kurczak na ostro - Spicy chicken

Kawałki kurczaka w ostrej marynacie z surówką colesław (biała kapusta, marchew, cebula, majonez), z ryżem lub frytkami podawane z dwoma sosami - 180/150 g.

Chicken bits in spicy marinade with coleslaw (white cabbage, carrot, onion, mayonnaise). With rice or fries. Served with two sauces - 180/150 g.

Cena: 32,00 zł

 

Golonka z kociołka

Golonka z kociołka - Pork knuckle from a pot

Soczysta gicz wieprzowa duszona w aromatach Puszczy Knyszyńskiej, podana z puree ziemniaczano-serowym, chrzanem i musztardą.

Juicy pork hock stewed in the aromas of the Knyszyn Forest, served with potato and cheese puree, horseradish and mustard.

Cena: 100 g / 10,00 zł

 

Golonka z pieca

Golonka z pieca - Pork knuckle from the oven

Pieczona na chrupko gicz wieprzowa dla dwojga, podana z kapustą sauer (kapusta kiszona, cebula, kminek), ogórkami kiszonymi, chrzanem, musztardą i pieczonymi ziemniakami.

Crispy baked pork hock for two, served with sauerkraut (sauerkraut, onion, caraway), pickled cucumbers, horseradish, mustard and baked potatoes.

Cena: 100 g / 10,00 zł

 

Pieczona kaczka - Baked duck

Soczysta połówka kaczki pieczona w majeranku podawana z burakami na ciepło i z jabłkiem - 450/100/150 g.

Juicy duck half backed in marjoram, served with warm beets and apple - 450/100/150 g.

Cena: 55,00 zł

 

Policzki wołowe z gnocchi - Beef cheeks with gnocchi

Soczyste mięso wołowe w sosie pieczeniowym podawane z gnocchi i roszponką - 200/60 g.

Juicy beef in roast sauce served with gnocchi and lamb's lettuce 0 200/60 g.

Cena: 42,00 zł

 

Polędwica wołowa - Steak

Na puree ziemniaczanym, z zielonymi warzywami i nutą aromatycznego sosu z dodatkiem kawy i porto - 200/150 g.

Served on potato puree with green greens and a dash of aromatic sauce with an addition of coffee and porto - 200/150 g.

Cena: 66,00 zł

 

Kurczak ze szpinakiem

Pierś kurczak ze szpinakiem - Spinach chicken

Pierś z kurczaka faszerowana serem ricotta i szpinakiem podawana z puree ziemniaczano-serowym i pieczonym pomidorem - 220/100/180 g.

Chicken breast filled with ricotta cheese and spinach, served with potato puree and baked tomato - 220/100/180 g.

Cena: 35,00 zł

 

Kiełbasa z rusztu

Kiełbasa z rusztu - Grilled sausage

Polska kiełbasa podana z surówką z kiszonych ogórków oraz frytkami - 180/180/160 g.

Traditional Polish sausage served with pickle salad and French fries- 180/180/160 g.

Cena: 30,00 zł

 

Kiełbaski norymberskie

Kiełbaski norymberskie - Nuremberg sausages

Pyszne kiełbaski podawane na duszonej kapuście - 130/140 g.

Delicious sausages served on stewed cabbage - 130/140 g.

Cena: 28,00 zł

 

Krewetki - Shrimps

Podawane w sosie maślano-czosnkowym i chrupiącą bagietką - 10 szt.

Served in a garlic butter sauce and crispy baguette - 10 pcs.

Cena: 45,00 zł

 

Gnocchi

Delikatnie podsmażone gnocchi podane z suszonym pomidorem, roszponką rukolą i parmezanem - 200 g.

Delicately fried fluffy gnocchi served with dried tomatoes, lamb's lettuce, arugula and parmesan - 200 g.

Cena: 24,00 zł

 

 

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie - Russian pierogi

Ręcznie lepione pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym z okrasą z boczku i cebuli - 8 szt./280 g.

Handmade pierogi with cottage cheese and potato filling, served with melted pork fat, bacon and onion - 8 pcs./280 g.

Cena: 29,00 zł

 

Pierogi z mięsem - Meat pierogi

Ręcznie lepione pierogi z farszem wołowo-wieprzowym podawane z kwaśną śmietaną. Gotowane lub smażone. - 8 szt./280 g .

Handmade pierogi with beef-pork stuffing. Pan fried or boiled - 8 pcs/280 g.

Cena: 29,00 zł

 

Bierhalle Burger

Bierhalle Burger

Mięso wołowe mielone, słonina, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, sałata lodowa - 200/40/35 g.

Minced beef, fatback, tomato, pickled cucumber, red onion, iceberg lettuce - 200/40/35 g.

Cena: 33,00 zł

 

Pieprzny łosoś

Pieprzny łosoś - Pepper salmon

Pieczony filet z łososia z pieprzem podawany z duszonym szpinakiem i puree ziemniaczano-serowym - 160/100/50 g.

Baked salmon fillet with pepper served with stewed spinach and potatoes-cheese puree - 160/100/50 g.

Cena: 46,00 zł

 

Dane kontaktowe:

Adres:

ul. Królewska 1
(róg Krakowskiego Przedmieścia),
Warszawa 00-065

Godziny otwarcia:

Pon.: 13:00 - 22:00
Wt. - Czw.: 13:00 - 23:00
Pt. - Sob.: 13:00 - 24:00
Niedz.: 13:00 - 21:00

Telefon:

+22 826 54 55
+48 606 475 675

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w BrowArmia Krówlewska w Warszawie:

  • Pils
  • Weizen
  • Marcowe
  • Dunkel
  • Stout

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas