Nasze Piwo

Piwo górnej fermentacji, które swój bursztynowy kolor zawdzięcza słodom pale ale oraz karmelowemu Caramunich.

Piwo w stylu angielskim, warzone na uzdatnionej wodzie, zadowoli tych, którzy z wyjątkiem owocowych tonów, cenią w piwie mocną goryczkę i wyraźny chmielowy smak i aromat. Mocno chmielone, bezpośrednio w kotle, tak jak odbywało się to dawniej, 11.7 oBlg, Alk. 4.8 %.

Piwo ze szkoły belgijskich piw klasztornych: o słonecznej barwie (nieco przykrytej wulkanicznym pyłem), treściwie wypełnione słodem pilzneńskim i dodatkiem słodów specjalnych – belgijskim typu Biscuit oraz karmelowym CaraAroma.

Dzięki oryginalnemu szczepowi drożdży górnej fermentacji Belgian Abbey II, piwo o lekkim aromacie korzennym oraz nutach owocowych, pomarańczowych w smaku. Umiarkowanie nachmielone polskim chmielem goryczkowym odmiany Marynka oraz słoweńskim chmielem aromatycznym Styrian Goldings.

Piwo pszeniczne gotowane tradycyjnie (opis powyżej) z dodatkiem dużej porcji świeżych malin (w Bawarii nie byłoby to możliwe ze względu na ograniczenia Reinheitsgebot; szczęśliwie w Browarmii możemy to zrobić).

Naturalne kwasy owocowe sprawiają, że piwo to jest wyjątkowo orzeźwiające o delikatnym malinowym aromacie i smaku. Malinowo-morelowy kolor dodatkowo nawiązuje do gorącego lata, 11.7 oBlg, alk. 5.0 %

Blanche, czyli piwo Białe, znane także jako belgijskie pszeniczne Witbier, to lekkie, orzeźwiające, subtelnie aromatyzowane cytrusem i kolendrą, zamglone zawiesiną pszenicznych białek i drożdży, piwo górnej fermentacji.

Reprezentuje tradycyjny belgijski styl piwa, który 40 lat temu szczęśliwie przywrócił do piwowarskiej praktyki Pierre Celis w Hoegaarden. Dzisiaj coraz bardziej popularne, zwłaszcza wśród pań. Świetnie godzi się z daniami z drobiu, ryb, sałatkami i świeżymi warzywami. Ekstrakt 11,7 oBlg ; 4,0 % alk. obj.

Koźlak Treściwe, pożywne i mocne piwo dolnej fermentacji (lager) o niemieckim rodowodzie, w sam raz na zimne wieczory Krakowskiego Przedmieścia czy Królewskiej.

W smaku i zapachu przede wszystkim słodowe, bo „napakowane” słodami: monachijskim, pilzneńskim i trzema rodzajami słodów karmelowych. Chmielone, dla równoważenia słodowych akcentów goryczką, aromatycznymi odmianami chmielu sprowadzonymi ze słynnych bawarskich regionów chmielarskich Hallertau i Spalt.

Wiśniowe Piwo pszeniczne jasne, warzone na sposób bawarski, tak jak jego podstawowa wersja w Browarmii.

W końcowym etapie procesu dojrzewania czyli leżakowania, do piwa jest dodawana porcja koncentratu wiśniowego, specjalnie do tego celu przygotowanego ze świeżych owoców. Naturalne walory smakowe i zapachowe pochodzące z bardzo wysokiej jakości ekstraktu wiśniowego, już po kilku dniach leżakowania czynią to piwo wyjątkowo pysznym i orzeźwiającym pszeniczniakiem. Piwo doskonałe na upalne lato.

Dane kontaktowe:

Adres:

ul. Królewska 1
(róg Krakowskiego Przedmieścia),
Warszawa 00-065

Godziny otwarcia:

Pon. - Czw.: 12:00 - 23:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 24:00
Niedz.: 12:00 - 21:00

Telefon:

+22 826 54 55
+48 606 475 675

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w BrowArmia Krówlewska w Warszawie:

  • Pils
  • Pszeniczne
  • Oktoberfest
  • Stout
  • Porzeczkowe

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas