Nasze Piwo

Klasztorne To piwo okazjonalnie uwarzone na wzór piw Trapistów – belgijskich piwowarów zakonnych. Rzecz jasna, nie po to byś się człowieku trapił, lecz po to byś się go w BrowArmii napił.

Nie jest to piwo lekkie, służące zwykłemu gaszeniu pragnienia, ale raczej trunek sprzyjający kontemplacji lub towarzyskiej konwersacji (6,5 % obj. alkoholu). Uwarzone w oparciu o pięć rodzajów słodu, z późnym dodatkiem miodu do kotła warzelnego, swój owocowo – korzenny smak i aromat zawdzięcza przede wszystkim autentycznym klasztornym drożdżom piwowarskim z browaru w Westmalle.

Karmazynowe Piwo górnej fermentacji, barwą i zawartością imbiru nawiązuje do dalekowschodniej egzotyki. Warzone z użyciem słodów jęczmiennych: pilzneńskiego, monachijskiego, specjalnego karmelowego CaraRed.

Delikatnie chmielone goryczkową „Marynką” i aromatycznym „Lubelskim”.

Stout Stout w staroangielskim znaczy….. mocny. To tajemnicze, nieprzeniknione dla wzroku piwo zawdzięczające swoją ciemną, atramentową barwę palonemu jęczmieniowi oraz słodowi czekoladowemu.

Udział słodu karmelowego łagodzi ostre, kawowe nuty pochodzące z ziarna palonego. Dość mocno chmielone z użyciem chmielu goryczkowego „Marynka”. Fermentowane drożdżami górnej fermentacji.

Pils Najpospolitsze ze stylów piwa, lecz całkiem „au naturel”: piwo świeże, nie filtrowane, nie pasteryzowane, nie poddawane żadnym zabiegom mającym na celu wydłużenie czasu przydatności do spożycia.

Naturalnie bogate w białka i garbniki (tak zresztą jak i wszystkie piwa Browarmii). Piwo dolnej fermentacji (lager), dłużej niż inne fermentowane w niskich temperaturach. Warzone na słodzie pilzneńskim z niewielkim dodatkiem karmelowego CaraPils. Mocno chmielone polskim chmielem: goryczkową „Marynka” oraz aromatycznym „Lubelskim”.

Pszeniczne Warzenie takiego piwa było przez kilkaset lat wyłącznie przywilejem browarów książęcych. Dzisiaj warzone dla Ciebie w Browarmii!!

Specjalne piwo górnej fermentacji prowadzonej klasycznie w otwartych kadziach fermentacyjnych, warzone z bawarskiego słodu pszenicznego, pilzneńskiego słodu jęczmiennego i polskiego chmielu aromatycznego „Lubelski”. Bogate w białka zbóż, drożdże, wit. B. Bardziej niż przeciętnie nasycone dwutlenkiem węgla, bardziej też orzeźwiające i uznawane jako najskuteczniej gaszące pragnienie spośród wszystkich piw.

Dane kontaktowe:

Adres:

ul. Królewska 1
(róg Krakowskiego Przedmieścia),
Warszawa 00-065

Godziny otwarcia:

Pon. - Czw.: 12:00 - 23:00
Pt. - Sob.: 12:00 - 24:00
Niedz.: 12:00 - 21:00

Telefon:

+22 826 54 55
+48 606 475 675

Email:

Napisz do nas!

Sprawdź także:

Facebook

Dostępne piwa:

Aktualnie dostępne piwa na miejscu i na wynos w BrowArmia Krówlewska w Warszawie:

  • Pils
  • Pszeniczne
  • Stout
  • Oktoberfest

Zapraszamy serdecznie!

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas